Budowa i przebudowa pieców chlebowych

chleb w piecuSzukają Państwo firmy, która zajmuje się budową i przebudową pieców chlebowych? Doskonale Państwo trafili! Mój zakład zajmuje się tym od lat. Budowę pieca chlebowego rozpoczynam od zaprojektowania konstrukcji – najczęściej zalecam budowę na planie koła lub owalu, ponieważ taki kształt umożliwia równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz i zapewnia łatwiejsze czyszczenie pieca. Konstrukcje zazwyczaj zwieńczone zostają łukowatą kopułą. Piec chlebowy, pomimo swojej nazwy, może również służyć do pieczenia pizzy, mięsa czy nawet ciast.

 

Budowa pieca krok po kroku

Prace rozpoczynam już na etapie wyboru odpowiedniego miejsca i przygotowania gruntu pod konstrukcję. Kiedy już grunt jest odpowiednio zagęszczony, tworzę stabilne podłoże z betonu. Następnie tworzę podstawę pod piec – mogę ją obudować płytkami, które dodadzą jej charakteru i będą się atrakcyjnie prezentować. Kolejno buduję komorę pieczenia i kopułę. Wykończenie elementów zależne jest od gustu Klienta – odpowiednio dopasowuję cegły szamotowe lub zaprawę. Wykonuję również izolację termiczną pieca i montuję drzwiczki do komory pieczenia. Gwarantuję rzetelną realizację!

 

Budowa i przebudowa pieców chlebowych

Separator

Wraz z rosnącą popularnością żywności tradycyjnej i ekologicznej, rośnie zainteresowanie sięganiem po stare przepisy na własny chleb. Chcąc spełnić coraz większe oczekiwania Klientów, moja firma zajmuje się projektowaniem, montażem oraz przebudową pieców chlebowych. Zarówno budowane przeze mnie piece, jak również te przebudowywane, posiadają perfekcyjne właściwości związane z obróbką cieplną. Zadbam o to, by piec charakteryzował się jak najmniejszą utratą ciepła podczas wypieku – zastosowanie szamotu powoduje, że piec jest odporny na wysokie temperatury i długo utrzymuje ciepło. Dzięki temu wszystkie przygotowywane potrawy są równomiernie upieczone. W mojej ofercie znajdują się modele pieców różniące się pojemnością. Jestem także otwarty na realizację indywidualnych zleceń Klientów.