Budowa i przebudowa pieców chlebowych
Szukają Państwo firmy, która zajmuje się budową i przebudową pieców chlebowych? Doskonale Państwo trafili! Mój zakład zajmuje się tym od lat. Budowę pieca chlebowego rozpoczynam od zaprojektowania konstrukcji – najczęściej zalecam budowę na planie koła lub owalu, ponieważ taki kształt umożliwia równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz i zapewnia łatwiejsze czyszczenie pieca. Konstrukcje zazwyczaj zwieńczone zostają łukowatą kopułą. Piec chlebowy, pomimo swojej nazwy, może również służyć do pieczenia pizzy, mięsa czy nawet ciast.
Budowa pieca krok po kroku
Prace rozpoczynam już na etapie wyboru odpowiedniego miejsca i przygotowania gruntu pod konstrukcję. Kiedy już grunt jest odpowiednio zagęszczony, tworzę stabilne podłoże z betonu. Następnie tworzę podstawę pod piec – mogę ją obudować płytkami, które dodadzą jej charakteru i będą się atrakcyjnie prezentować. Kolejno buduję komorę pieczenia i kopułę. Wykończenie elementów zależne jest od gustu Klienta – odpowiednio dopasowuję cegły szamotowe lub zaprawę. Wykonuję również izolację termiczną pieca i montuję drzwiczki do komory pieczenia. Gwarantuję rzetelną realizację!